HTI HipnózisKépzés

Menu

Hipnózis tanfolyamok


Miért a mi tanfolyamainkat válaszd

A tanfolyamokon gyakorlati, interaktív tanítási módszereket alkalmazunk, melynek célja, hogy a résztvevők hipnózissal kapcsolatos képességeit, kompetenciáit növelje. A tanfolyam célja, hogy a transzformációs és az analitikus hipnózissal kapcsolatos ismereteket és tudást átadja a résztvevők számára, hogy ezáltal a lehető legjobb segítőkké válhassanak a tanulók.

Az egyes modulok önmagukban is hasznosítható tudást adnak, így a résztvevők az elsajátított módszereket, elveket már az első tanfolyamok után is fel tudják használni a változtatásra, önmaguk és mások segítésére.

Kis létszámú képzéseket tartunk, mert hiszünk abban, hogy így lehet minden résztvevő gyakorlatait nyomon követni, egyéni visszajelzéseket adni és a résztvevők fejlődését a legjobban támogatni.

A tanfolyamok az emberek alapvető természetéről és erőforrásairól is tanítja a résztvevőket, és célja, hogy a hallgató segíthessen másoknak felfedezni a bennük rejlő képességet a boldogságra és a teljes életre.

A képzés teljességgel hipnózis fókuszú, magába foglalja olyan neves hipnoterapeuták módszereit, mint Dave Elman, Milton Erickson és Gil Boyne.

A tananyagot olyan megalapozott elméleti elvek és hipnoterápiás gyakorlatban is tesztelt, praktikus módszerek alkotják, melyek hatékonyságát évtizedek eredményei bizonyítják.

A tananyag törzsrészét Dr. John Butler állította össze több évtizedes tapasztalata alapján, a hipnózis, a hipnoterápia magas szintű szakmai gyakorlásához szükséges releváns információk és hatékony módszerek átadására törekedve.

A tanfolyamok ütemezésénél figyeltünk arra, hogy lehetőséget biztosítsunk azoknak is, akik inkább a hétvégi kurzusokat részesítik előnyben, és azoknak is, akik az intenzív képzéseket szeretik. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a tanfolyamok között lehetőség szerint legyen idő a résztvevőknek a tanultakat gyakorolni.

Magyarországon egyedül mi oktatjuk Gil Boyne „Transforming Therapy” módszertanát, mely az egyik leghatékonyabb analitikus hipnózis eszköz. Segítségével hatékonyan feltárhatóak és megoldhatóak a múltban gyökerező problémák. John Butler éveken keresztül dolgozott együtt Gil Boyne-nal, ezáltal első kézből sajátította el a technika részleteit.

Hipnózis az Egészséges Életért Tanfolyamunkat a témában nagy hírnévvel rendelkező John Butler tartja, aki számos alkalommal használta a hipnózist műtéti beavatkozások során.

Nagy hangsúlyt fektetünk a hipnózist megelőző feltáró beszélgetés és a helyes kérdezés-technika gyakorlására, mivel ez kiemelten fontos tényező a folyamat további részének hatékonysága szempontjából.

Minőségi oktatást nyújtunk. Képzésünk elsősorban azoknak szól, akiket komolyan érdekel a hipnózis, s azt mesteri szinten szeretnék elsajátítani.

Minden képzés végén a tanfolyamok elvégzését igazoló tanúsítványt kapnak a résztvevők.

Iskolánk az ACHE (American Council of Hypnotist Examiners) által elfogadott képzési intézet, így a nálunk elvégzett képzések beszámítanak az A.C.H.E. nemzetközileg elismert tanúsítványának megszerzéséhez szükséges óraszámba is.

2015-től kezdve A.C.H.E. vizsgázási lehetőséget is biztosítunk a megfelelő képzési és tapasztalati feltételeket teljesítő hipnotizőröknek és a sikeres vizsgát követően az A.C.H.E. tanúsítvány megszerzésében is segítünk.

Az öt tanfolyam elvégzését követően a vizsga sikeres letétele esetén a HTI (Hypnotherapy Training Institute) nemzetközileg (az Európai Unióban is) elismert oklevelét is megszerezheti a résztvevő.

A tanfolyamok elvégzése után klubestek rendezésével segítjük a gyakorlást.


A mi történetünk

Amikor mi kezdtünk a hipnózissal foglalkozni még nem sok helyen lehetett Magyarországon hipnózist tanulni, de már akkor is felmerült bennünk a kérdés: Melyiket válasszam? Hogyan, mi alapján döntsem el, hogy melyik lesz a legjobb?

Nem volt egyszerű kizárólag a honlapokon levő információ alapján kiválasztani az ideálisat. Attila több millió forintot rászánva úgy döntött, hogy minden tanfolyamot végigjár, amire lehetősége nyílik, én pedig információt és személyes tapasztalatokat gyűjtve kerestem az igazit.

Bár minden tanfolyamon tanultunk érdekes és hasznos dolgokat, egyikünk sem érezte úgy, hogy megtalálta az igazit. Volt ahol túl sok volt a mellébeszélés, volt ahol haladó szinten is csak sablonokból rakták össze a megoldásokat, volt ahol el sem jutottak a téma alapos feltárásáig és olyan is volt, ahol az oktató nem tudta megmagyarázni, hogy mit miért kell csinálni.

Sajnos ezekre a képzésekre nehezen lehetett stabil várat építeni, így végül a külföldi oktatók felé fordultam, s Angliában elvégeztem Dr. John Butler képzéseit, aki mesteri szinten végzi és tanítja az analitikus hipnoterápiát. Nála megtapasztaltam milyen egy nagy tudású mentortól tanulni, aki tudatosan, magabiztosan, profin dolgozik, s mindezt a tudását át is tudja adni a tanfolyamok során. Az ő kurzusain kipótoltam a máshol hiányzó alapokat, s olyan tudást kaptam, amivel elméleti és gyakorlati szinten is összeállt a kép.

Attila ösztönzött, hogy hívjam meg Johnt Magyarországra, hogy ő is és mások is tanulhassanak itthon tőle. Ebből az együttműködésből született meg hipnózis iskolánk, s ezáltal Magyarországon is elérhetővé tudtuk tenni azt a tudást és módszertant, melyet Gil Boyne és Dr. John Butler neve fémjelez.

Célunk, hogy ezt a hatékony módszert és tudásanyagot itthon is megtanulhassák azok, akik nem csak elkápráztatni akarják a klienseket, nem a trükköket keresik, hanem szeretnének megtanulni egy olyan gyors és hatékony módszert, mellyel segíthetnek a klienseknek, hogy saját magukon belül megtalálják a válaszokat a kérdéseikre és a kiutat a problémáikból.

Célunk, hogy a résztvevők megértsék az összefüggéseket, stabil alapokra építhessenek és olyan magabiztos tudásra tegyenek szert, mellyel a gyakorlatban is hatékonyan tudják alkalmazni az elsajátított módszereket.

Célunk, hogy segítsük a résztvevőket egy olyan folyamatban, melyben önmaguk mesterévé válhatnak és a saját útjukat járhatják. Mi ebben a folyamatban a tanfolyamok mellett konzultációs és gyakorlási lehetőségekkel is támogatjuk őket.