HTI HipnózisKépzés

Menu

Kik vagyunk

Péter Tamás


Péter Tamásnak hívnak, mester hipnotizőr vagyok.

Régóta foglalkoztat az elme hatalma, hogy milyen fantasztikus dolgokat lehet elérni az elménk csodálatos erejével. Racionálisan gondolkodó embernek tartom magam, így eleinte az akaraterőt, a kitartást, s egyéb hasonló tulajdonságokkal párosítottam az elménkben rejlő erőt, ám új módszereket és új gondolatokat megismerve egyre bővült ez a paletta, míg a hipnózisban megtaláltam azt a hatékony eszközt, ami számomra szélesre tárta elménk csodálatos képességeinek széles tárházát.

Ezen az úton jöttem rá, hogy mennyire igaz az a mondás, hogy „minél többet tudsz, annál inkább rádöbbensz, hogy még mennyi minden van, amit nem tudsz”. Rengeteget fejlődtem az elmúlt években, megértettem, hogy mi teremtjük meg tudatosan vagy tudat alatt mindazt, ami velünk történik: érzéseinkkel, gondolatainkkal, szavainkkal és cselekedeteinkkel. Megértettem azt is, hogy nem csak megérteni kell ezeket, hanem hinni és e szerint élni is. S ez utóbbi kettő a nagyobb kihívás, s egyben ez eredményezi a legtöbb változást is.

Hipnózis és hipnoterápia tanulmányaimat Pap Lambert Istvánnál és Kun Attilánál kezdtem (HTI of Alberta), majd ezt követően Angliában, Dr. John Butlernél folytattam, aki az egyik legnevesebb angol és nemzetközi hipnoterápia oktató, s az angliai hipnoterápia oktató intézet (Hypnotherapy Training International) alapítója. John jól struktúrált, alapos megközelítése sokat segített számomra, hogy mélyebb megértésre tegyek szert a témában.

A Hypnotherapy Training International Dave Elman és Gil Boyne munkásságát követi – mindkét hipnoterapeutának számos módszert és újítást köszönhetünk, melynek eredményeképp a hipnózis, hipnoterápia rengeteget fejlődött a 20. században.

Ezt követően az Ericksoni hipnózis eszközeiben, módszereiben mélyedtem el. Milton H. Erickson szokatlan megközelítéseket és módszereket használt munkája során, melyeket érdekesnek, s ami talán még fontosabb, nagyon hasznosnak találtam.

A fejlődés és az önfejlesztés elkötelezett híve vagyok, így nagy örömmel segítek abban, hogy mások is felfedezzék és kiaknázhassák a hipnózisban rejlő lehetőségeket.


Balázs Attila


Balázs Attilának hívnak, sokan Cédrusként ismernek. Négy gyermek boldog édesapja vagyok.

Megjártam Mennyet és Poklot, Mélységet és Csúcsot. Célom az volt, hogy nyugalmat leljek, kérdéseimre választ kapjak. ÚT-keresésem során megtanultam, magamba szívtam fontos értékeket, eszenciákat. Magamévá tettem a Kelet Hipnózisát, a Keleti Gyógyászat lényegét, sorsot változtató szemléletét.

Találkoztam kóklerekkel, Félistenekkel, Istenekkel, Lelkemet mind-mind emelte-gyúrta, mégis, a legtöbbet betegeimtől, tanulóimtól kaptam. Általuk tanultam, fejlődtem, fejlődök a legtöbbet. Célom hogy segítsek, mint egy jó tréner, ha kell szeretettel, szigorral.

Nagyon sok nagyszerű tanítótól, szakembertől tanultam (hazánkban és külföldön egyaránt), akikre a mai napig hálás szívvel gondolok. Büszke vagyok arra, hogy munkámra (segítség nyújtáshoz, tanításhoz) élvezem Őszentsége a Dalami Láma áldását.

1987-ben ismerkedtem meg a Hipnózissal. Életre szólóan beleszerettem. Ezt követte az Önhipnózis, Regresszió, Relaxációs képzés, Meditációs elvonulások, Vipassana, Shíné, Tonglen kurzusok. Megtanultam a Kelet gyógyító vizualizációit (Szín terápia, Elem Tan, Gyógyító Lélegzet). A Tibeti orvoslás keretében kiképzést kaptam a Tudat természetéről, Buddhista szemléletű pszichológiát is tanultam a Kumnye Relaxáció elsajátítása során.

Eközben 1994–ben három kiváló orosz orvossal, parafenoménnal találkoztam és további csodálatos módszereket tanultam tőlük, Gyógyító Szuggessziókat, s azt, hogy Tudatalattink segítségével, milyen csodákat tehetünk.

1994-től elkezdtem tanulni az energiagyógyászat különböző változatait, majd többéves segítségnyújtás során teljesen kikristályosodott számomra: „Minden ami történik velünk, mi teremtjük meg tudatosan vagy tudattalanul szavainkkal, cselekedeteinkkel, gondolatainkkal, érzelmeinkkel.”

Hipnózis tanulmányaimat a Komplementer Hipnózis Egyesület (KHE) tanfolyamain kezdtem, s hálás szívvel gondolok két oktatómra Marton Ildikó Hildegardra és Dr. Marton Victorra. Ezt követően beiratkoztam a kanadai HTIA (Hypnotism Training Institute of Alberta) képzéseire, s a tanfolyamok végére sok kérdésre választ kaptam. 2013 tavaszán egy régi vágyam teljesült, tanulmányaimat Dr. John Butlernél folytattam, aki az egyik legnevesebb angol és nemzetközi hipnoterápia oktató, s az angliai hipnoterápia oktató intézet (Hypnotherapy Training Institute of Britain) alapítója.

Minden ember szeretne boldog lenni, egészséges, sikeres, kiegyensúlyozott. Sokan keressük a helyünket az életben, sokan keressük a válaszokat a miértekre, vagy megjelenik a hogyan tovább kérdése bennünk.

Magam is megjártam Mennyet és Poklot. Leküzdöttem a Depressziót, legyőztem a Rákot, szembenéztem a Halállal, a kilátástalansággal, megismertem önmagam, felszabadítottam Teremtő Erőimet, s gyógyítottam sebeim.

Mottóm, amit az egyik halálközi élményem során kaptam: „A Legnagyobb ajándék a földön szolgálni másokat.”

Tisztelettel: Balázs Attila Mesterhipnotizőr


Dr. John Butler


Dr John Butler egy nagy tekintélynek örvendő hipnoterapeuta több mint 35 éves és több mint 30.000 óra tapasztalattal. Ő az egyik vezető hipnoterápia oktató az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten is. Több mint 25 éve oktatja a hipnoterápiát a legkülönbözőbb csoportoknak (ide értve egészségügyben dolgozókat is).

Dr John Butler az ACHE (American Council of Hypnotist Examiners) által elfogadott hipnoterápia oktató, s 2012. januárjától ő az ACHE elnöke.

Ő a HypnoSurgery egyik oktatója, melynek során a hipnózis klinikai alkalmazását oktatja sebészeknek és aneszteziológusoknak. Tudományos háttere kiterjed az elméleti és alkalmazott pszichológiára és az orvostudományra.

Dr Butler több mint 20 évig tanított a felsőoktatásban, előadásokat tartott alkalmazott pszichológia, orvosi pszichológia, orvosi idegtudomány és az ezekhez kapcsolódó orvostudományi témákban.

Munkáját több mint 15 évvel ezelőtt filmezték először, és azóta is számos alkalommal jelent meg a médiában, többek között a "Time" magazinban és a "Science" magazinban is. Szerepelt egy élőben közvetített televíziós műsorban is, ahol kizárólag hipnózissal érzéstelenített egy pácienst műtéte során.

Ő a “Secrets of Hypnotherapy” (A hipnoterápia titkai) című könyv egyik szerzője.

John úgy véli, hogy a hipnoterápia, megfelelően használva, az eddig kifejlesztett leghatékonyabb módszer, melynek segítségével az emberek tudat alatti erőforrásaikból erőt merítve teljesebb, boldogabb, sikeresebb életet élhetnek.


További információk


Péter TamásBalázs Attila
Dr. John Butler